Lurer du på hva tannbleking koster? Vi forteller deg alt du trenger å vite om prisen for tannbleking, inkludert hva som påvirker prisen, hva du kan forvente av resultater, hvilke alternativer som finnes til tannbleking og mye mer. Les vår guide, så unngår du å betale for mye!
Hvis du sliter med misfargede tenner, har du kanskje vurdert å prøve tannbleking. Tannbleking har i løpet av de siste årene blitt stadig mer populært, både for menn og kvinner. I løpet av livet endrer fargen på tennene seg etterhvert som vi blir eldre. Fargen kan også påvirkes av hva vi spiser og drikker. For eksempel er det vanlig å få misfargede tenner hvis man røyker eller drikker mye kaffe eller vin. Tannbleking kan gi deg hvitere tenner, men effekten varer ikke for resten av livet. De fleste vil ha behov for ny tannbleking i løpet av et par år, men noen kan også trenge det etter bare ett år, særlig hvis man daglig utsetter tennene for tobakksrøyk, kaffe, vin og andre produkter som er kjente for gi misfargede tenner. Med god munnhygiene kan man likevel beholde effekten en god stund.
Prisen for tannbleking kan variere, men som regel ser vi at det koster et sted mellom 2.000 og 6.000 kroner. Hvor mye det vil koste for deg avhenger av flere faktorer. Du kan velge å bleke tennene dine hjemme med hjelp fra tannlegekontoret ditt eller du kan bleke tennene hos en tannklinikk ved hjelp av laser. De fleste velger å bleke tennene hjemme med hjelp fra tannlegen, og dette er det rimeligste alternativet. Videre avhenger prisen av hva slags produkt du bruker til å bleke tennene. Det finnes nemlig mange ulike produkter som markedsføres, men ikke alle er like gode og prisene kan variere. Vi anbefaler at du forhører deg med tannlegen din når du skal velge tannblekingsmiddel.
Hva slags blekeskinner du bruker kan også få betydning for prisen hos tannlegen. Det er mulig å få kjøpt skinner som ikke er individuelt tilpasset dine tenner og disse er som regel billigere. Noen ganger er disse for små eller for store og da er det ikke sikkert at du får bleket tennene på alle områder. Hvis du bleker tennene hos tannlegen, kan du få skinner som er profesjonelt og individuelt tilpasset dine tenner. Det gjøres ved at det tas et avtrykk av tennene dine slik at du får skinner som kopierer formen på dine tenner. Dette er noe mer kostbart, men gir også bedre resultat.
Det er lurt å ta en tur til tannlegen og konsultere i stedet for å bare bestille produkter til tannbleking på nett. Det skyldes at munnen din bør være sunn nok hvis du skal bleke tennene. Det er tannlegen som best kan vurdere om tannhelsen din er god nok eller om du trenger behandling for noe før du kan sette i gang med bleking. Tannlegen kan dessuten gi deg råd om hvilken type bleking du skal bruke og hvordan du bør gå frem for å få best mulig resultat.
De fleste velger å bleke tennene hjemme med hjelp fra en tannlege som sørger for å få skinner som er tilpasset tennene dine. Før du starter tannblekingen bør du få gjennomført en tannundersøkelse der tannlegen kan sjekke om du har hull, tannkjøttsykdommer eller andre problemer som gjør at bleking ikke er egnet behandling eller som må utbedres før du kan sette i gang med blekingen. Om du har plastfylling eller krone i tannsettet ditt, må du være oppmerksom på at dette ikke vil endre farge når du bleker tennene. Det kan da være aktuelt å skifte eldre fyllinger for å få samme farge på tennene som du vil ha etter bleking.
Når du er på konsultasjon hos tannlegen, vil det tas avtrykk av tennene dine for å lage skinner. Når skinnene er ferdige, kontrolleres det at de passer på tennene dine. Behandlingen foregår ved at du selv legger blekegel i skinnen og setter skinnen på tennene dine. Normalt skal du ha skinnen på i 1 til 8 timer om dagen, avhengig av hvilken gel du får av tannlegen. Dette gjør du i opptil 10 dager. Som regel trenger du bare å ha på skinnene i 3 til 4 netter, men ikke alle er fornøyde med resultatet etter så kort tid, og da kan du velge å bruke skinnene i 4 til 5 dager ekstra. Det er ikke uvanlig å bruke skinnene flere dager første gangen man bleker tennene.
Ved å bleke tennene hjemme har du selv kontroll på hvor hvite tennene blir. Tar du vare på skinnene, kan du selv bleke dem igjen ved å kjøpe mer blekegel på et senere tidspunkt. De fleste ser endringer i fargen allerede når det har gått 1 til 2 dager med bleking hjemme, og endringen blir enda mer tydelig etterhvert som dagene går. Hvis du føler resultatet er bra på et tidligere tidspunkt, kan du når som helst avslutte behandlingen.
Hvis du heller ønsker tannbleking med laser på tannlegeklinikken, vil prosessen være mye kortere. Laserbleking er normalt gjennomført på 30-45 minutter. Tannlegen vil påføre en gelé på tennene og aktivere den med et laserlys. Fordelen er at det går fort, men den nye fargens varighet er ofte noe kortere hvis du bruker laser, sammenlignet med å bruke skinner. Det er også vanskelig å bestemme den nye fargen selv, da prosessen er rask i stedet for gradvis.
Tannbleking er en god metode for å få hvitere tenner og et penere smil, men noen ganger finnes det også andre alternativer som er bedre egnet for å få resultatet du er ute etter. Vi skal her se nærmere på andre alternativer til tannbleking.
Skallfasetter er et tynt skall som festes til forsiden av tennene dine. Skallfasetter kan fremstilles av kompositt og porselen. Både tannbleking og skallfasetter er velegnet for å gi deg et penere smil, men noen ganger kan det være vanskelig å finne ut hvilket alternativ som er best for deg. Generelt er skallfasetter et bedre valg hvis du er ute etter en permanent løsning til slitte tenner. Effekten av tannbleking forsvinner etter en stund, mens skallfasetter gir en langvarig løsning uten at du trenger å gjennomgå nye behandlinger etter kort tid. Skallfasetter er også bedre egnet hvis du trenger å fikse flere problemer samtidig, for eksempel mellomrom mellom tennene eller flisete tenner.
Tannbleking kan være et bedre alternativ enn skallfasetter hvis du ikke har noe imot å gjennomgå flere behandlinger når effekten gradvis forsvinner. Tannbleking er dessuten mindre inngripende og billigere enn skallfasetter. Du kan lese mer om prisen på skallfasetter her.
Airflow er en slags tannrens som består av vann, salt og smaksstoff. Airflow spyles på tennene med trykkluft for å komme til på områder som er vanskelig å nå. Behandling med airflow bidrar til å gi deg rene og sunne tenner og har forebyggende effekt mot tannkjøttsykdommer. Airflow kan også fjerne farget belegg på tennene slik at du får tilbake en naturlig hvitfarge. Airflow koster normalt bare noen få hundre kroner, men det er vanlig å bestille en undersøkelse ved samme anledning.
Mikroabrasjon er en type behandling som brukes for å fjerne flekker på tennene. Tannlegen vil fjerne emaljen som gir flekker på tennene ved å bruk en grov poleringspasta som blandes med saltsyre. Tannlegen vil gni blandingen på tannen din opptil 10 ganger, til man har oppnådd ønsket effekt. Ofte kombineres mikroabrasjon med tannbleking. Mikroabrasjon koster normalt rundt 2.500 - 3.000 kroner per time.
Mange forsøker tannkrem som lover blekende effekt, men disse kan som regel bare fjerne flekker på overflaten. De fjerner ikke misfarging som er under overflaten. Det er også mange som prøver såkalte blekestrips. Disse fungerer, men ulempen er at stripsene ofte kommer i kontakt med og skader tannkjøttet. Dessuten vil blekestrips bare ta seg av misfarging på overflaten av tennene og ikke mellom tennene, og resultatet blir derfor sjeldent så godt som med profesjonell tannbleking.
Som regel kan du få bleket tennene for mellom 2.000 og 6.000 kroner, men det er prisforskjeller på markedet, så det lønner seg å sjekke prisene hos flere tannklinikker før du bestemmer deg. Prisforskjeller kan noen ganger være geografiske hvis det er ulikt forhold mellom tilbud og etterspørsel på de forskjellige stedene i Norge. Derfor kan for eksempel prisene være noe annerledes i Oslo enn i Bergen, Stavanger eller Trondheim. Ofte er de store kjedene noe billigere enn mindre lokale aktører, men det er ikke alltid slik. Prisene kan også variere fra den ene tannklinikken til den andre uavhengig av hvor de befinner seg. For eksempel oppgir Colosseumklinikken at tannbleking koster fra 3.500 kroner og oppover hos dem, mens de hos Oris Dental oppgir et prisspenn på 2.200 - 3.750 kroner for blekeskinne med blekemiddel på én kjeve og 4.125 - 6.250 kroner på to kjever.
Hvis det er behov for røntgen eller anestesi vil dette normalt komme i tillegg. Siden det er prisforskjeller på tannbleking, anbefaler vi at du sjekker prisene hos flere aktører der du bor før du velger en tannklinikk. Da har du muligheten til å velge bort de aller dyreste alternativene og du kan ta deg tid til å sjekke om aktørene fremstår dyktige og seriøse. Det er ikke bare pris som er viktig. Resultatet må også bli tilfredsstillende. Hvis du synes det er vanskelig å navigere markedet for å finne riktig tilbyder av tannbleking, kan du overlate jobben til oss ved å registrere behovene dine her på Tannsmart. Da slipper du selv å lete, og vi sørger for at du blir kontaktet av kvalitetssikrede tannleger der du bor som tilbyr det du trenger.
Airflow - et rimelig alternativ: Hvis du synes tannbleking blir dyrt, kan du prøve ut et rimeligere alternativ og se om du oppnår ønsket effekt med dette. For eksempel kan du teste ut airflow og se hvordan resultatet blir. 2.000 - 6.000 kroner er ikke en veldig stor kostnad, men hvis du må bleke tennene hvert år, kan det fort bli mye penger i lengden. Derfor er det viktig at du er litt forsiktig med hva du spiser og drikker etter tannbleking.
Unngå dette etter tannbleking: Den første uken etter tannbleking bør du unngå brus, saft, juice, rødvin, kaffe, kakao, te, sjokolade, lakris, mørke sauser, brunost, røyking og snusing. Hvis du tar godt vare på tennene dine og opprettholder god munnhygiene etter tannbleking, vil du beholde den pene hvitfargen lenger, og du slipper å gjennomføre ny behandling like hyppig. På den måten kan du spare noe penger på sikt.
Sammenlign alltid priser: Du kan også oppnå bedre pris ved å gjøre en grundig sammenligning av priser. Du kan for eksempel forhøre deg om pris på tannbleking hos flere tannklinikker, for deretter å gjennomføre en systematisk sammenligning for å se hvem som er billigst. Vi anbefaler at du henter inn minst tre pristilbud som du kan sammenligne. Når du sammenligner, er det viktig at du sjekker nøyaktig hva som er inkludert i prisen. Kanskje er en aktør dyrere fordi den bruker en bedre gelé eller har en annen fremgangsmåte.
Sjekk tillegg og rabatter: Sjekk også om noe kommer som et tillegg i prisen. Du trenger ikke nødvendigvis velge det billigste alternativet hvis du får inntrykk av at en annen tannklinikk fremstår enda mer seriøs og dyktig, og kanskje har flere positive brukeranmeldelser. Hvis du er student, bør du sjekke om du kan få studentrabatt. Mange tannklinikker tilbyr studentrabatt på rundt 10%.
Hvis tennene dine har flekker eller misfarging, eller de ikke er så hvite som du skulle ønske de var, kan tannbleking være et godt alternativ for deg. Ofte vil hvitere tenner gi et penere smil og økt selvtillit. Dette kan igjen gi bedre livskvalitet. Derfor er det for mange verdt å betale prisen det koster å bleke tennene. Enda mer lønnsomt blir det hvis du tar godt vare på tennene dine etter tannbleking, slik at du slipper å utføre behandlingen alt for ofte.
Valget står ofte mellom produkter du kan bestille fra nettet og profesjonell tannbleking hos en tannklinikk. Vi anbefaler profesjonell tannbleking av flere grunner. Hvis du velger å få bleket tennene hos en tannklinikk, vil du bli veiledet av en fagperson. Før behandlingen starter, vil tannlegen gjennomføre en undersøkelse for å se til at tannkjøttet og tennene dine er sunne nok og tåler tannbleking. Tannlegen vil også finne ut om det er kroner eller skallfasetter som ikke vil påvirkes av tannblekingen. Som regel er også blekemidlene du får hos tannlegen bedre enn de du får kjøpt på nettet og resultatet blir derfor bedre. For å finne ut om det er verdt det for deg, anbefaler vi at du tar kontakt og rådfører deg med en tannlege. Da får du vite hva du kan forvente av resultater med tannbleking på nettopp dine tenner.
Det kan være vanskelig å orientere seg i landskapet av ulike klinikker og tilbydere av tannhelsetjenester. Med så mange alternativer, kan det føles overveldende å finne en pålitelig tannlege som kan imøtekomme dine spesifikke behov.
Tannsmart samarbeider med et utvalg av seriøse og veldrevne tannlegeklinikker over hele Norge, så du enkelt kan bestille en time for å få hjelp til ditt behov. Ved å trykke på linken her, kan du raskt og enkelt se ledige klinikker og priser hos en tannlegeklinikk i ditt område.
Prisen på behandling hos tannlege kan oppleves av mange som svært høy. Realiteten er like fullt at det er best å ta raskt tak i problemer med tannhelsen. Utsetter du nødvendig behandling, kan problemene forverres, noe som til slutt kan føre til enda høyere kostnader og mer omfattende behandlinger. Ved å ta grep tidlig, kan du spare både tid og penger, samt unngå unødvendige smerter og ubehag.
På Tannsmart kan du også finne god informasjon om ulike typer behandlinger, priser og tips til din behandling, slik at du står bedre rustet til å kunne velge tannlege og bestille en time. Vi tilbyr detaljerte beskrivelser av forskjellige behandlinger, fra rutinemessige kontroller til mer komplekse prosedyrer, og gir deg råd om hva du kan forvente under besøket. Du vil også kunne lese om hva som ligger bak prisforskjeller, når du kan få støtte til behandling og fordeler og ulemper ved ulike behandlinger.
På Tannsmart kan du enkelt og raskt komme i gang ved å booke en time i dag. Vi forstår viktigheten av god tannhelse og ønsker å gjøre det så enkelt som mulig for deg å få den hjelpen du trenger. Vår brukervennlige nettside gjør bestillingsprosessen sømløs, slik at du kan få den tannbehandlingen du trenger på en rask og oversiktlig måte.
Book time enkelt og raskt hos vår tannlegepartner Odontia
Gjør smarte tannvalg